Onze missie

Onze missie is om Sinterklaas een toegankelijk feest te maken voor alle Amsterdammers, en in het bijzonder de Amsterdammers voor wie het bijwonen van Sinterklaasactiviteiten zoals de intocht niet vanzelfsprekend is. 

In onze prachtige stad met al haar kleuren, dragen we graag bij aan goed zijn voor elkaar door verbinding en ontmoeting, barmhartigheid, inclusie en diversiteit en integriteit.


Wie bezoeken we?

We gaan langs bij 5 doelgroepen die een extra vreugdemoment goed kunnen gebruiken. Onze vrijwilligers zijn ervaren in het omgaan met deze doelgroepen, zodat de Sinterklaas-ervaring voor ieder kind en iedere oudere aangepast is op diens behoeften. 


Asielzoekerscentra

Om kinderen in asielzoekerscentra kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur, gaan Sint en de Pieten langs voor een middag plezier, cadeaus en pepernoten. 

Samen met de kinderen en hun ouders zingen Sint en de Pieten liedjes en hebben ze een middag onbezorgd plezier.
(Meervoudig) gehandicapt

Sint en de Pieten bezoeken op 1 dag meerdere instellingen voor gehandicapte kinderen. Van het syndroom van Down tot een gecompliceerde meervoudige handicap: deze knderen bloeien op door de zorg en aandacht die de Sint en Piet besteden aan ieder individueel kind. 

Met liedjes, pepernoten en cadeautjes zetten we alle kinderen in het zonnetje.Ouderen

Ook oudere Amsterdammers kunnen rekenen op een bezoek van de Sint en Pieten. Onze partner Cordaan verwelkomt Sint en de Pieten op 1 dag bij meerdere verzorgingstehuizen, niet alleen voor de bewoners maar ook voor eenzame ouderen uit de buurt.

Samen met Draaiorgel Piet worden de deuntjes van vroeger ten gehore gebracht en zelfs even op schoot bij Sinterklaas wordt niet geschuwd.Kinderen in de Amsterdamse ziekenhuizen

Een verblijf in het ziekenhuis, kort of lang, is natuurlijk niks voor kinderen! Sint en de Pieten gaan daarom langs om de kids even te laten vergeten waar ze zijn. Dat doen we bij en in samenwerking met de ziekenhuizen UMC, OLVG Oost, OLVG West en Boven IJ.

Kinderen in Amsterdam Noord

Gezinnen die het niet breed hebben, kunnen voor hun kids rekenen op een onvergetelijke dag met Sint en de Pieten in de A'DAM Toren. Liedjes, schminken en spelletjes: alles wordt uit de kast getrokken samen met onze partners om ze een heerlijk moment te bezorgen.


Gedragscode

Om het welzijn van iedereen die meedoet aan onze activiteiten te waarborgen, worden onze vrijwilligers en partners geacht zich te houden aan onze gedragscode. Zo creëren we een fijne en veilige omgeving voor iedereen. 

Naar gedragscode